Informatie van ons raadslid Coen van Dalen over Nollebos en Westduinpark

bos-2016donderdag 15 februari 2018 20:14

Beste Lezer,

Zoals u weet maken wij als ChristenUnie deel uit van de coalitie in deze raadsperiode 2014-2018. De coalitie bestaat uit LPV, PSR, SP, D66 en de ChristenUnie. Samen hebben wij vier jaar geleden een agenda voor herstel opgezet, en daar werken wij gezamenlijk aan in deze raadsperiode.

We hebben goed werk kunnen verrichten en ook mooie resultaten geboekt. Het gaat weer de goede kant op met  Vlissingen. Langzaam gaan we vooruit, mede omdat de economie weer aantrekt en door de bezuinigen die wij als coalitie hebben ingezet is er weer zicht op een gezond Vlissingen, Oost-Souburg en Ritthem

Daarnaast hebben we zaken opgepakt uit het verleden o.a. een toezegging van de gemeenteraad uit 2006 aan de ondernemers in het Nollebos en het Westduinpark dat zij hun ondernemingen uit mochten breiden om economisch gezond te blijven.

Daar zijn we mee aan de slag gegaan en ook heel goed uitgekomen als coalitie. Maar zoals u leest in de krant en hoort op het nieuws wordt de coalitie verweten dat wij het Nollebos willen volbouwen.

Dit heeft echter niets met de waarheid te maken en kan ook wel ‘nep-nieuws’ worden genoemd. Als raadslid van de ChristenUnie heb ik mij ingezet voor het bos en de ondernemers door amendementen in te dienen op de voorgestelde raadsvoorstellen. Zodat de ondernemers kans krijgen op een gezonde bedrijfsvoering en het park behouden blijft voor de Vlissingers.

Met deze amendementen hebben we resultaat geboekt dat er  overeenstemming bereikt is in de Gemeenteraad waardoor Bos en Park niet worden aangetast. De ondernemers mogen uitbreiden, hun onderneming moderniseren en weer aantrekkelijk maken voor de burgers van Vlissingen en de toeristen die ons bezoeken zodat onze economie kan worden versterkt.

Er is een plan opgezet om het Bos en Park een kwaliteitsslag te laten maken. Daarnaast mogen de ondernemers op beperkte schaal hun bedrijf uitbreiden. De Kanovijver op eigen terrein en de sauna krijgt er een stuk grasland bij om hun bedrijf weer aantrekkelijk en economisch gezond te maken. Daarvoor zijn nog geen bouwplannen ingediend en geen vergunningen afgegeven. Dat hele traject moet nog afgelegd worden en komt dan weer in Gemeenteraad die daar, na een inspreekronde, besluiten over moet nemen.

Alle berichten die u nu hoort of leest van actiegroepen op politieke partijen die beweren dat er plannen zijn, en dat er veel en hoog gebouwd gaat worden berusten niet op de waarheid. De details van hetgeen ik hierboven heb beschreven kunt u hier terugvinden op de website van de gemeente.

Op de website van de gemeente Vlissingen kunt u altijd terugvinden welke beslissingen er in de raad worden genomen. 

Als u vragen heeft kunt u mij altijd mailen of bellen voor verdere informatie.

Vriendelijk groeten,

 

Coen van Dalen

Raadslid ChristenUnie

« Terug

Archief > 2018 > februari

Geen berichten gevonden