Fonteyne - Onvrede over schaderegeling (PZC)
Boos en teleurgesteld zijn de ondernemers uit de Vlissingse binnenstad. Morgen praat de gemeenteraad over een schaderegeling, maar met de winkeliers is nog steeds niet gesproken. Ondanks maandenlange pogingen contact te krijgen met bestuurders en ambtenaren.
"Wij voelen ons niet serieus genomen", zegt L. Beduwé van MKB Zeeland namens de ondernemers die veel minder geld verdiend hebben door de bouw van de Fonteyne en de afsluiting van wegen naar het centrum. Ondernemers hebben daarom gisteren een brandbrief gestuurd naar de gemeenteraad en het college van B en W
Onvrede over schaderegeling
VLISSINGEN - Boos en teleurgesteld zijn de ondernemers uit de Vlissingse binnenstad. Morgen praat de gemeenteraad over een schaderegeling, maar met de winkeliers is nog steeds niet gesproken. Ondanks maandenlange pogingen contact te krijgen met bestuurders en ambtenaren.
"Wij voelen ons niet serieus genomen", zegt L. Beduwé van MKB Zeeland namens de ondernemers die veel minder geld verdiend hebben door de bouw van de Fonteyne en de afsluiting van wegen naar het centrum. Ondernemers hebben daarom gisteren een brandbrief gestuurd naar de gemeenteraad en het college van B en W.
Het college heeft - ook gisteren - twee besluiten genomen: er komt een compensatieregeling voor ondernemers die schade lijden door toekomstige bouwprojecten, en alleen de ondernemers rond de Fonteyne mogen bij uitzondering áchteraf een beroep doen op deze regeling. De besluiten worden morgen voorgelegd aan de raad.
Beduwé vindt dat 'niet zorgvuldig' richting de ondernemers. "Wij hebben geen tijd meer om fatsoenlijk op die regelingen te reageren. We worden voor een voldongen feit gesteld. En we hebben het bange vermoeden dat we straks nog steeds niks in handen hebben. Terwijl het water ondernemers echt aan de lippen staat. Sommigen hebben zestig procent minder verdiend."
Wethouder C. Seijbel geeft toe dat er door fouten bij de gemeente geen overleg is gevoerd met de ondernemers. "Dat heeft te maken met miscommunicatie: verkeerde e-mailadressen bijvoorbeeld."
Het was echter ook een bewuste keuze. "We hebben een initiatiefvoorstel van de ChristenUnie als leidraad genomen voor de regeling, en niet gesprekken met ondernemers", verklaart Seijbel.
Zij vindt de klacht van de ondernemers dat er nu geen overleg over de besluiten kan plaatsvinden, wel terecht. "We zijn ingehaald door de tijd." Een oplossing heeft ze niet. De regeling een raadsvergadering later behandelen, zou kunnen. "Maar daar ga ik niet over, de raad bepaalt de agenda."
Door de schaderegeling kunnen ondernemers een schadeclaim indienen bij de gemeente. Die schakelt dan een onafhankelijk bureau in om te onderzoeken of de (hoogte van de) claim terecht is.
Reacties op 'Fonteyne - Onvrede over schaderegeling (PZC)'
Geen berichten gevonden
Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.