Sociale stad - Minimabeleid
Marian Roos-Koolwijk van de CU diende op 27 sept. ’12 het onderstaand amendement in tijdens de ombuigingsnota
Overwegende dat:
Het uniform Walchers minimabeleid een aantal jaar geleden een uitstekend besluit is geweest, waardoor het karakter van de stadsgewestelijke samenwerking goed tot uiting kwam. Het loslaten van dit beleid het gehele harmonisatieprincipe overboord gooit!
De bezuinigingen niet op de schouders van de minima neergelegd mogen worden en dat deze ombuigingsvoorstellen drastische gevolgen voor hen zullen hebben.
Er bijvoorbeeld van overheidswege in 2013 al een eigen bijdrage van € 350 op de ziektekosten gevraagd gaat worden. Als dit bedrag is betaald en er ook geen kosten meer bij de bijzondere bijstand mogen worden ingediend en daar bovenop het gedeeltelijk compenseren van de premie voor de collectieve ziektekostenverzekering Minima gestopt wordt; zal dit voor de minima en zeker voor de gehandicapte minima rampzalig zijn. Zij zullen in veel gevallen niet geaccepteerd worden door de verzekering.Alle voorgenomen ombuigingen zodoende de arme mens nog armer zal maken.Als er bezuinigd moet worden, dit een Walcherse aangelegenheid moet zijn.
Besluit het college:
Alle voorgestelde ombuigingen, uitgezonderd de bijdrageregeling kinderen, op het minimabeleid, bijzondere bijstand en langdurigheidtoeslag in te trekken.
De € 350.000 te vorderen bij actualiseringplan Boulevard en/of versobering weg Zeeallee.
Het amendement heeft het helaas niet gehaald ondanks de stemmen van GL, PvdA en SP was er geen meerderheid. We hopen dat we nog inspraak hebben op de inhoud tijdens de begrotingsbehandeling op de voorgenomen bezuinigingen, anders ziet het er zeer slecht uit voor de minima in Vlissingen.
Reacties op 'Sociale stad - Minimabeleid'
Geen berichten gevonden
Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.