De ChristenUnie bedankt iedereen die op één van haar kandidaten heeft gestemd

plaatje-nieuws

De ChristenUnie bedankt iedereen die op één van haar kandidaten heeft gestemd en daarmee geloof een stem heeft gegeven. Arie Slob: "Ik ben dankbaar. Er is veel zetelwinst en zetelbehoud. Dat is fijn, want er komt veel op gemeenten af. We hebben nu meer handen om ons dienstbaar op te stellen naar de samenleving."

Uit onze eerste grondige analyses van de uitslagen blijkt dat de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 de succesvolste ooit zijn voor de ChristenUnie op lokaal niveau.

2006 was tot nu toe ons topjaar, maar 2014 was nog beter.
Stemmenwinst 2014 t.o.v. 2010: 46.334
Stemmenwinst 2014 t.o.v. 2006: 27.463

We hadden in 2010 een verlies van 18.871 stemmen t.o.v. 2006. Dat verlies hebben we meer dan goedgemaakt. We hebben het in 2014 nog beter gedaan dan in 2006, toen de winst ook al groot was.

We zijn in nieuwe plaatsen zoals Zwolle en Lingewaal de grootste partij geworden. In tientallen gemeenten wonnen we één zetel en we  boekten in zes gemeenten zelfs 2 zetels winst. Gerdien Rots, ChristenUnie Zwolle: "Ik heb verschillende keren gehoord: "ik stemde altijd PvdA, maar nu ChristenUnie". Wij hebben het gevoel dat het ons gegund is. In de raad en in de stad. Wij zeggen: ‘wij leggen niks op, we leggen uit’. Dat wordt gewaardeerd." Daarnaast is de ChristenUnie er in geslaagd om stemmen te winnen in traditionele gemeentes als Bunschoten en Barneveld en tegelijk ook in grote steden als Utrecht, Den Haag en Amsterdam.

« Terug

Reacties op 'De ChristenUnie bedankt iedereen die op één van haar kandidaten heeft gestemd'

chris, chris (renton) renton [871708]
Geplaatst op: 09-01-2015 06:45
De Breitling Replica Horloges Jet Team keerde terug naar zijn basis in Dijon, Frankrijk, na een reis in vijf Namaak Horloges nieuwe landen. In totaal zeven vliegtuigen uitgevoerd meer dan 225 vluchten in achttien dagen, observeren Rolex Replica van alle geplande vluchten. Demonstraties nemen plaats langs de kusten of, zoals in Beiroet en Amman, in de nabijheid van de luchthaven tijdelijk gesloten, de omgeving, de daken van de gebouwen en balkons zijn altijd gevuld met publiek gepassioneerd over de show.

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.